Sosyal Ağlar

SFS Nedir? Instagram’da SFS Ne Demek?

Merhabalar, bu yazımda Instagram kullanan birçok kişinin merak ettiği “SFS ne demek?” sorusunun cevabını yanıtlamaya çalışacağım. Bilindiği üzere Instagram şu an en popüler sosyal ağlardan biridir. Özellikle ünlülerin çoğunun kullanması nedeniyle Facebook ve Twitter’ı popülerlik anlamında hızlı bir şekilde geride bırakmıştır. Bu denli kalabalık bir oluşumda takipçi elde etmenin oldukça faydası vardır. Büyük kitlelere ulaşabilen kişiler Instagram üzerinden ciddi gelir elde etmektedir. Hatta hayatını sadece Instagram reklamlarından kazandığı para ile sürdüren birçok sosyal medya uzmanı vardır.

SFS Ne Demek?

Instagramda takipçi sayısını arttırmak için çeşitli yöntemler vardır. SFS de bu amaçla kullanılan Instagram kısaltmalarından biridir. İngilizce “Shoutout for Shoutout” kelimelerinin baş harflerinden oluşan SFS, Türkçe olarak karşılıklı paylaşım yapmak anlamına gelmektedir. Karşılıklı profil paylaşımı yapılarak sayfalar ya da profiller desteklenir. Instagram sayfası olan kişiler birbirlerinin sayfalarını bu şekilde paylaşarak karşılıklı takipçi desteği sağlamaktadır.

Aşağıdaki görselde görüleceği üzere Instagramda SFS etiketi ile paylaşılan 21 milyon içerik bulunmaktadır. Bu da bu yöntemin ne kadar çok kullanıldığının kanıtıdır.

SFS Ne Demek?

Instagram’da Sfs Nasıl Yapılır?

Siz de Instagram sayfası sahibiyseniz ve başlangıç aşamasında büyümekte zorlanıyorsanız SFS yöntemi sayesinde takipçilerinizi arttırabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken şey kendi sayfanızla benzer kategoride ve yakın takipçi sayısına sahip olan sayfalar bulup bu sayfalara mesaj atmak olacaktır. Örneğin 5 bin takipçili, filmlerle ilgili paylaşımlar yaptığınız bir Instagram sayfanız var, bu sayfanın takipçi sayısını arttırmak için bu kategoride siteler bulup SFS yapmak teklifinde bulunabilirsiniz. Büyük çoğunluğu kabul edecektir. Bu sayede Instagram kitlenizi hızlı bir şekilde büyütebilirsiniz. Bazı sayfa sahipleri SFS’nin ne anlama geldiğini bilmemektedir. Bu nedenle size “SFS ne demek” diye sorabilirler. Bu nedenle “karşılıklı sayfa paylaşımı yapalım mı?” gibi bir teklifte bulunmanız daha doğru olacaktır 🙂

Düzenli olarak sfs yapan biri olarak söylemek isterim ki bu teknik sayesinde kendi alanınızda kaliteli takipçi sayısına kısa sürede ulaşabilirsiniz. Bu yazımıda Instagram’da SFS ne demek ve SFS nasıl yapılır gibi soruların cevaplarını vermeye çalıştım. Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle.

Ayrıca SFS ile ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için Webmakale blogunda yayınlanan yazıya da göz atmanızı tavsiye ederim: https://www.webmakale.com/sfs-ne-demek.html

Yazar Hakkında

Aykut Başyiğit

2012 yılından beri SEO ve Dijital Pazarlama ile ilgileniyorum. Marmara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim. Aynı zamanda SEO ajansım üzerinden kurumsal firmalara danışmanlık hizmeti sağlıyorum.

Yorum Yaz